Mensen die niet goed functioneren.

Hallo iedereen,
 
Even weer een logje over menselijk gedrag en zoals ik het ervaar.
Regelmatig heb Ik te maken met mensen die niet goed of onvoldoende functioneren.
Dit is bijzonder lastig want iemand die op zijn eigen eilandje opereert en zijn of haar eigen gang gaan,die zijn moeilijk om te turfen en ook te begrijpen.
Iemand op zijn gedrag aanspreken is niet altijd even gemakkelijk maar je ontkomt er niet aan.
Vooroordelen maken over iemand is heel makkelijk, maar om het probleem bij de kern aan te pakken wordt meestal al een heel stuk lastiger.
 
Smorgensvroeg zijn veel mensen al te peilen hoe ze de hele dag zullen gaan functioneren.
Bij bepaalde individuen is dat elke dag anders en is er geen pijl op te trekken hoe die hun dag gaan invullen.
Mensen zijn gecompliceerde wezens en ze kunnen wel of juist helemaal niet met elkaar omgaan.
Wanneer bepaalde mensen prive problemen hebben en dat meenemen naar hun werk dan gaat het vaak fout.
Doordat deze mensen heel vaak de leiddinggevende of andere collega’s van hun werk houden,blijft er veel werk liggen en de achterstanden lopen daardoor hoog op.
 
Om alles dan weer vlot te trekken heb je veel improvisatie talent en kunst en vliegwerk nodig.
Een flinke portie natuurlijk overwicht en een duidelijk lik op stuk beleid is wat je dan moet toepassen om bepaalde mensen te wijzen op hun gedrag, oorzaak en het gevolg!!!
Dat kan soms hard aankomen maar schud de storende factor wel vaak wakker.
Door op een rustige en duidelijke manier met die persoon te communiceren kun je vaak veel of bijna alles oplossen,waardoor de werkzaamheden weer op een normaal niveau doorgang kunnen vinden.
 
Als leiddinggevende is het voor mij elke dag baggeren in de prut.
Je loopt van het kastje naar de muur en krijgt alle problemen die op jezelf van toepassing zijn op je bordje geserveert.
Voor mij persoonlijk is het geen probleem en ik vind het een uitdaging om mensen die niet goed functioneren toch zo ver te krijgen dat ze dat wel gaan doen.
 
Je moet dus heel duidelijk communiceren en een enorme motivator zijn om mensen in beweging te zetten en op het goede spoor te rancheren!!
Zeggen waar het op staat waar het om gaat en uitleggen waarom,drie heel belangrijke sleutels als je iemand beter wilt of vaker beter moet laten functioneren.
Morgen begint er weer een nieuwe week met veel problemen en prut en ook weer mensen die weer op hun gedrag of fouten aangesproken dienen te worden.
Als ik zelf kritiek krijg doe ik er gelijk iets mee en verbeter dat punt onmiddelijk of zo snel mogelijk.
En wat heel belangrijk is, geef altijd het goede voorbeeld en overtreed de huisregels nooit, communiceer heel duidelijk en maak ook duidelijke afspraken en kom die altijd na en zorg ervoor dat de mensen die je aan moet sturen ook altijd supergemotiveerd zijn om samen de doelstelling van de dag te bereiken!!!!
 
En mensen die echt niet mee willen werken en waar je toch mee verder moet die probeer je zo goed mogelijk te benaderen zodat ze toch inzien dat hun functioneren altijd beter kan en moet.
 
Hartelijk dank weer voor jullie tijd en lees belangstelling groetjes van jullie spaceschrijvertje Robin.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Gezondheid en welzijn. Bookmark de permalink .

3 reacties op Mensen die niet goed functioneren.

 1. Angela zegt:

  Hallo lieve enige Engelsuperdroomprinskaniertoppliefdegoudbeertje, wat een duidelijk blokje en ik ben daar ook met je eens. De motivatie lukkt door kommunikatie zonder vooroordelen en ik doe het ook zo. Op mijn baan werk ik zamen met mensen die meestal erg psychisch ziek zijn en ook mensen met lichaamelijk handikap en ik heb nooit vooroordele gehaad en deze kollegen vertrouwen niet voor niks op mij en ik krijg het veelkeer terug. Zo een menselijke werkklima zorgt voor bruikbare resultaties of meer. Ik heb het vaak, dat de stuktaal boven de norm is. Hier is weer wat gelijk bij ons en ik voel mij ook bij jou in goede handen, heel erg bedankt. Bij mij zijn het ook vaak traumatisieringen, ie mij remmen bij het gewoone leven. Werken kan ik, tot dat ik omvalle, maar het leven genieten is voor mij veel te moelijk geweest. Nu verbetert het met rustige stapjes sins ik jij heb leren kennen. Ik ben heel blij, je straks weer online te zien en ik hou zo heel erg diep van jou, will je kussen, zonen, omhelzen, knuffeln, verwennen, alles van liefde en hartwarmte, groetjes van je Olifantje, helaas nog in Berlijn

 2. Karin zegt:

  Ach ja,je hebt slimmen en hele slimmen Robin,aan ieder mankeert gelukkig wel wat,en daar moeten we mee leren leven…
  Jij bent goed bezig das een ding wat zeker is,dus ga dooor zo zou Barry zeggen…haha,groetjes en geniet van het mooie weer.
  Kaat.

 3. Tijs zegt:

  Hoi Robin!
  Sommige mensen kunnen je met hun humeur inderdaad laten beïnvloeden, en met al hun gedrag.
  Fijne week verder,
   
  Tijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s